انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه پیام نور لرستان


Minitabیک نرم افزار کنترل کیفیت آماری و مناسب برای پروژه های Six Sigma و بهبود کیفیت می باشد. این نرم افزار به عنوان یکی از نرم افزارهای تخصصی آمار برای کنترل کیفیت، کار بر روی اعداد و تجزیه و تحلیل داده های خام شناخته شده است و در بسیاری از واحد های صنعتی بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار می گیرد و به وسیله آن می توان با تجزیه و تحلیل داده های آماری به طراحی آزمایشات پرداخت. همچنین انجام برخی عملیات ها مانند تولید اعداد تصادفی که از توزیع های آماری خاصی مانند توزیع نرمال، کی دو، گاما، اف، برنولی، پواسن، بتا، وایبل و ... پیروی می کنند، پرداخت.
در واقع نرم افزار Minitab (مینی تب) یکی از نرم افزارهای مطرح آماری می‌باشد که در برخی زمینه های علم آمار، از جمله کاربرد آمار در صنعت و اقتصاد از قابلیت های خاصی برخوردار می‌باشد.
تحلیل های سری زمانی با گستردگی و دقت بیشتری در این نرم افزار ارائه شده است.

مبحث کنترل کیفیت آماری (SPC) که رشته آمار را به صنعت و مقوله کنترل کیفیت پیوند می‌دهد نیز از جمله موضوعات آماری است که به تفضیل در این نرم افزار به آن پرداخته شده است. همچنین طرح های عاملی و آنالیز واریانس (ANOVA) به طور کامل مد نظر قرار گرفته شده است.
علاوه بر این با توجه به ویژگی های این نرم افزار در بسیاری موارد از آن برای تحلیل سری های زمانی و پیاده سازی مدل های ARMA و ARIMA استفاده می گردد.
از امکانات این برنامه می توان ارتباط با دیگر نرم‌افزارها مخصوصاً نرم‌افزارهای بانک اطلاعاتی (ODBC)، اعمال توابع محاسباتی و ریاضی و نیز امکان کارکردن با داده‌ها از جمله رتبه‌بندی، مرتب‌کردن، فیلترکردن داده‌ها، ادغام کردن کاربرگ‌ها و ... را نام برد.
از دیگر قابلیت های این نسخه تعریف فایلی تحت عنوان پروژه می‌باشد که چندین کاربرگ، نمودار، تحلیل‌های آماری جدا و قالب‌بندی شده را در یک فایل پروژه ذخیره می‌کند و با Project Manager مدیریت آن ها را دنبال می‌کند.
نرم‌افزار Minitab در مقایسه با نرم‌افزارهای مشابه از نظر توانایی نرم‌افزاری در حد معمول و متعادل است ولی از آن جایی که کار با نرم‌افزار و ورود اطلاعات و مدیریت آن ها نسبتاً ساده است به عنوان یک نرم‌افزار کاربر پسند بشمار می‌رود و در صنعت استفاده از آن به وفور مشاهده می‌ شود.

 


قابلیت های کلیدی نرم افزار Minitab:
- امکان وارد کردن داده های ورودی به شکلی بسیار آسان
- شبیه سازی داده های تصادفی بر پایه توزیع ها مختلف
- برآورد نقطه ای و فاصله ای و آمارهای آن ها
- روش های گرافیکی جهت تشریح داده ها
- آزمون های فرضیه با توجه به اطلاعات در دسترس از جوامع
- هماهنگی کامل با سایر نرم افزار ها از جمله Microsoft Office Excel
- آمار توضیحی و توزیع احتمال های گسسته و پیوسته
- انجام تحلیل های بسیار ساده اولیه مانند: میانگین، میانه، Standard Division و ...
- مشاهده توزیع های ساده Distributed data همراه با نمودار
- امکان محاسبه ضریب همبستگی بین متغیرهای مختلف
- امکان گسترده رسم نمودارهای (Charts) مختلف در انواع ستونی BAR، دایره ای PIE و ... در رنگ های بسیار متنوع
- رسم نمودار پارتو، نمودار استخوان ماهی، نمودار علت و معلول، نمودار دنباله، نمودار چند متغیر، نمودار متقارن و ...
- رسم و تجزیه تحلیل نمودارهای کنترل، شش سیگما، SPC ،MSA
- رسم نمودارهای سه بعدی
- انجام تحلیل کنترل کیفیت آماری
- انجام تحلیل سری های زمانی
- ابزارهای طراحی و تحلیل طرح‌های آزمایشی
- ابزار تعیین اندازه نمونه و قدرت آزمون
- ابزارهای آنالیز بقا و قابلیت اطمینان
- آنالیزهای چند متغیره
- و ...

دانلود آموزش نرم افزار Minitab

 

نویسنده: لیلا شاهوردی ׀ تاریخ: 20 / 6 / 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

مذاکره

مقدمه: بيشتر مديران حرفه اي به اهميت مذاکره در زندگي واقفند، زيرا زمان قابل توجهي از زندگي حرفه اي خود را صرف مذاکره مي کنند. به علاوه، زندگي شخصي شان هم با مذاکره همرا ه است. موفقيت و اثر بخشي حرفه اي آنان به شدت متأثر از توانايي آنها در هنر و فن مذاکره است.اين مهارت يا ناشيگري آنان در مذاکره است که نظر مديران، همکاران، زير دستان، مشتريان، رقبا و سايرين را درباره موفقيت کاري شان شکل مي دهد. مديران، زمان و کوشش بسياري را صرف مذاکره مي کنند، اما معدودي از آنان هنر و دانش مذاکره را به درستي مي دانند.از اين رو، بسياري از مديران حرفه اي نيازمند رويکرد بهينه در طرح ريزي و اجراي مذاکره‌ها هستند.

مذاکره يک فرايند بسيار پويا، و نه يک جريان ايستا، است. يعني از زمان شروع تا پايان مذاکره، فرايند مذاکره در معرض ارزيابي و تغيير است. حتي پيش از هر کنش و واکنشي ، دو طرف، جداگانه به بر آورد نيازها، علاقه ها و هدف ها مي‌پردازند تا موقعيت خود و طرف مقابل را بسنجند. معمولا طي تعاملاتي که در مذاکره پيش مي‌آيد، اين ارزيابي ها و بر آوردها در معرض تغيير و تحول اند. اطلاعات جديدي که مي رسند، بايد ارزيابي و طبقه بندي شوند اين پويايي و ماهيت تغيير پذير گفت‌وگو است که سبب پيچيدگي و دشواري مي شود. توجه به مذاکره و ديدن آن به صورت فرايندي پويا از تبادل کنترل شده اطلاعات، بر تأثيرهاي مثبت مذاکره‌کننده مي افزايد و مخاطره‌هاي ناشي از نقص و خلل در گرد آوري ، پنهان سازي، افشا يا توجه کامل به اطلاعات را به حداقل مي‌رساند.(شوئنفيلد، 1384،ص12‌)

لطفا برای خواندن ادامه مقاله به ادامه مطلب مراجعه کنید. 


ادامه مطلب
نویسنده: لیلا شاهوردی ׀ تاریخ: 7 / 6 / 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀